Kauno Martyno Mažvydo progimnazijoje visą savaitę (lapkričio 4-8 d.) vyko renginiai, skirti FoodEducators projekto veikloms. Tai EIT Food programa, kuri mokytojams siūlo daug smagių, kūrybiškų ir įdomių pamokų planų ir kitų veiklų, skirtų sudominti moksleivius tvariu gyvenimo būdu ir sveika mityba.
Progimnazijoje vyko auklėjimo valandėlės apie maisto atliekas ir nuostolius, anglų kalbos pamokos What does healthy eating mean?, ugdymo karjerai užsiėmimai „Nuostabus maisto pojūčių mokslininko darbas“. Tvarumo ir sveikos gyvensenos pamokas mokytojai integravo į įvairių dalykų pamokas: matematiką, geografiją, fiziką ir kt. Per savaitę įvyko 28 užsiėmimai, kuriuose sudalyvavo 658 mokiniai!
Prieš pradėdami vesti FoodEducators užsiėmimus, visi mokytojai sudalyvavo mokymuose, išlaikė testą ir gavo edukatorių sertifikatus.
Penktadienį įvyko smagus baigiamasis renginys. Lapkričio 8-oji – Europos sveikos mitybos diena, tad progimnazijos Lyderių klubas nutarė suorganizuoti Sveikuoliškų pyragų dieną. Tai buvo nuostabus renginys, bet jis vertas atskiro aprašymo – sekite mus feisbuke 😊
Į renginį atvyko Nacionalinio FoodEducators centro Lietuvoje programos koordinatorius Ričardas Rimkus. Jis papasakojo mokiniams apie sveikos mitybos svarbą, apie karjeros galimybes maisto pramonės srityje ir dar apie daug įdomių dalykų. Lyderių klubo nariai dar ilgai diskutavo su svečiu, užduodami pačius netikėčiausius klausimus 😊
FoodEducators savaitė baigėsi, bet mūsų veiklos sveikos gyvensenos ir tvarumo kryptimi – ne. Mes – aktyviausia mokykla Lietuvoje, pirmoji pradėjusi FoodEducator užsiėmimus integruoti į formalųjį ir neformalųjį ugdymą. Ir toliau tęsime projekto veiklas vardan sveikos ir tvarios mūsų vaikų ateities.
#eitfood
#foodeducator
#vilniauskolegija